Bejelentés


Art Show Agency Szardinia Costa SmeraldaSzabás-varrás

Tanfolyamunkon megtanulhatja, hogyan kell ruhákat, szoknyákat, nadrágokat, alkalmi és gyermekruházatot készíteni a tervezéstől a megvalósításig. A kurzus figyelmet fordít a divat történeti hátterére és fejlődésére, így Ön meg fogja ismerni a fontosabb irányzatokat, amelyek segítségére lesznek egyéni stílusa kialakításában. A szabás-varrás nemcsak egy kreatív hobbi, de jövedelmező foglalkozás is lehet.

Szabás-varrás tanfolyamunkon Ön megtanulhatja:
a szabás-varrás alapismereteit,
hogyan kell megvarrni bármilyen ruhadarabot a szoknyától a kosztümkabátig,
hogyan emelje ki az előnyös és hogyan rejtse el a hátrányos adottságokat.

Eszközlista a tanfolyamhoz:
varrógép
vasaló
vasalódeszka
ujjafa
szabóolló
gyűszű
cérna (különböző színekben)
Vetex (a kidolgozáshoz)

Rövid divattörténet. Textíliák (anyagok) és tulajdonságaik. A leggyakoribb anyagok és azok kombinálása. Munkaeszközök és kellékek. Kézi varrások és öltések. Kézi dísztűzések.

A varrógép és felépítése. Mit kell figyelembe venni a varrógép beszerzéseŹkor. Zavarok a varrógép működésében, és azok elhárítása. Gépi varrások és öltések. Vendégek fogadására készülünk. Asztalterítő és szalvéta varrása, díszítése és felhasználása modern belső környezetben. Stílusok és irányzatok a divatban..

A szoknya. Hogyan kell kiválasztani a megfelelő szoknyafazont az előnyös és hátrányos fizikai adottságok figyelembevételével. Méretvétel. Egyenes szoknya szabásrajza. Varrásráhagyás. Kiszabás. Felkészülés az első próbához. Próba. A belső varrások kidolgozásának technikája. A szoknya összevarrása. Illeszkedési hibák és kiigazításuk.

A szoknya részeinek kidolgozása: a cipzár és az övrész bevarrása, a szoknya felhajtása, a hasíték (slicc) eldolgozása. Bélelt szoknya varrása, a szoknya és a bélés összevarrásának fogásai hasíték esetén. Nedves vasalás. Zsinórral való díszítés a varrások mentén. Stílusok és irányzatok a divatban.

Lefelé bővülő és részekből szabott szoknya. A részek szabásrajzának elkészítése. Varrásráhagyás. Kiszabás. A lefelé bővülő szoknyák készítésének sajátosságai. Különböző típusú fodrok (pl. rüss) kiszámítása, megszerkesztése és elkészítéŹsének módjai. A ruhakészítés során használatos korszerű kellékek.

Bonyolult fazonú, húzott és átlapolt szoknyák modellezése. Számítások és az alap elkészítése. A kidolgozás sajátosságai. Díszítés. Színkiválasztás és színek kombinálása. Stílusok és irányzatok a divatban.

A nadrág. Méretvétel. Női nadrág alap szabásmintájának megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. A nadrág részeinek elsődleges nedves vasalása. Előkészítés próbához. Első próba. Illeszkedési hibák és kiigazításuk. Második próba. A nadrág összevarrása.

A nadrág részeinek kidolgozása: zsebek, övrész és kantár. Női nadrágok modellezése: térdnadrág, szűkszárú nadrág. A nadrágok díszítése a stílus függvényében. Stílusok és irányzatok a divatban.

Férfinadrág. Méretvétel. Klasszikus férfinadrág alap szabásmintájának megszerŹkesztése. Férfinadrágok varrása. Divatos kisfiú. Fiúnadrág. A gyermekruhák díszítése. Stílusos öltözködés, avagy divattanácsok férfiaknak.

Kezeslábas és készítésének sajátosságai. A megfelelő anyag kiválasztása. DíŹszítés - régi farmernadrág átalakítása divatos kiegészítővé. Kötött anyag és a vele való munka sajátosságai. Stílusok és irányzatok a divatban.

Ujjatlan blúzok. Bő vonalú blúz (top). Az alap szabásminta megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. Előkészítés próbához. Próba. Illeszkedési hibák és kiigazításuk. A blúz (top) összevarrásának technológiai sorrendje. Díszítés: szegőszalagok. Organza (sifon) és a vele való munka nehézségei.

Zárások (gombok, csatok, kapcsok) fajtái és kezelésük. Gallérok és kapucni, szabás és kidolgozás. Kimonó. Az alap szabásminta megszerkesztése. A kimonó megvarrásának technológiája. Stílusok és irányzatok a divatban.

Ujjas blúzok. Vállas, ujjas termékek előkészítése próbához. Különböző ruŹhaujj-típusok és kidolgozásuk. Az ujjas blúz összevarrásának technológiai sorrendje.

Külön szabott vállak, kidolgozásuk módja. Ferde szabás, az így szabott ruhák előnyei és hátrányai. Díszítés és hímzés szalagokkal vagy zsinórral. Stílusok és irányzatok a divatban.

A ruha. Egyenes vonalú, enyhén testhez simuló (test vonalát követő) ruha szaŹbásmintájának megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. Előkészítés az első próbához. Próba. Mire kell figyelni a vállas ruhák alakhoz igazítása során.

Redők és drapériák. Különböző stílusú ruhák és kötényruhák, díszítés és kiegészítők. Batikolás - festés az anyagon, avagy hogyan készíthetünk megŹismételhetetlen darabot. Stílusok és irányzatok a divatban.

Az érettségi bálra készülünk. Hogyan lehetünk bálkirálynők? A fűzős ruhaŹdarabok alap szabásmintájának elkészítése. Kiszabás. A fűző összevarrásának technológiai sorrendje.

Szoknya kiválasztása a fűzőhöz. Alsószoknya. Magunk díszítjük a ruhát: mű virágok, rátétdíszek és gyöngy alkalmazása. A táska - az utolsó "ecsetvonás" a tökéletes képhez. Stílusok és irányzatok a divatban.

Az üzletasszony. A blézer alap szabásmintájának megszerkesztése. VarrásráŹhagyás. Kiszabás. Előkészítés az első próbához. Próba. Az illeszkedés hibái és kiigazításuk. Nedves vasalás. Az összevarrás technológiai sorrendje.

A blézer záró elemeinek (gombok, csatok, kapcsok, stb.) kiválasztása a stílus függvényében. A szélek eldolgozása. Gallérok és kidolgozásuk sajátosságai. A gallérok nedves vasalása. A gallérok hozzávarrása a nagyobb darabokhoz. Stílusok és irányzatok a divatban.

Második próba. Az ujjak. A szabásminta elkészítése, összevarrás. A duplavarŹrásos ujj alsó részének kidolgozása. Az ujjak megfelelő formájának kialakítása nedves vasalással. Az ujjak beillesztése. Válltömés és erősítő bélésszalag.

Bélés. A bélés megszerkesztése az alap szabásminta alapján. Kiszabás és összevarrás. Egyesítés a fő ruhadarabbal. A kész ruhadarab nedves vasalása. Kendő - az utolsó "ecsetvonás" a tökéletes képhez. Stílusok és irányzatok a divatban.

Felkészülünk a hideg időre - dzsekit varrunk. Munka ballon anyaggal, műŹbőrrel és szőrmével. Farmerdzsekik.

Melegbéléses bő dzseki alap szabásmintája. A különböző meleg bélésekhez szükséges ráhagyás kiszámítása. Kiszabás. A dzseki összevarrásának techŹnológiai sorrendje. Az ügyféllel való kommunikáció művészete. Stílusok és irányzatok a divatban.

Divattervezés

anfolyamunkon bevezetjük Önt a ruhatervezés titkaiba, és megismertetjük e művészetnek is tartott szakmával. A kurzus során szerzett tudással megteremtheti az alapjait a modellező-ruhatervező munkának. A tanultak segítségével Ön és családja rendszeresen megújíthatja ruhatárát, mindig divatosan és ízlésesen öltözhet.

Divattervezés tanfolyamunkon Ön megtanulhatja
a művészetnek is tartott szakma alapjait,
a divattervezés elméleti és gyakorlati ismereteit,
a szerkesztéssel és a modellezéssel kapcsolatos tudnivalókat.

Általános ismeretek az ember alakjának felépítéséről. Testtartás, testarányok, testfelépítés. Mértékvétel.
A ruhák méreteinek jelölése

A női szoknyák szerkesztése. Egyenes szabású, több részből szabott és rakott szoknyák. A makett leggyakoribb hibáinak kiküszöbölése

Stílusok az öltözködésben: klasszikus, üzleti, romantikus, sportos, népies

A női szoknyák technikai modellezése. Külön szabott részek, zsebek, sliccek, díszítések, stb.

A szövet és a szín szerepe a ruha elkészítésében. Az anyag kidolgozása, színhatások, a színek harmonikus összhangja

A nadrágok szerkesztése és modellezése

Vizuális illúziók szerepe a kosztüm elkészítésében. A testalak vizuális korrekciója

A női felső ruhadarabok alapszerkesztése. Különböző vonalú ruhák, kiskabátok, kabátok

Alkalmi ruhák. Ruhák bemutatókra, fogadásokra, esti és esküvői ruhák

Gallérok (inggallér, sálgallér, állógallér, hajtókás gallér) és különböző mandzsetták (kézelők) szerkesztése

A felső ruházat rendeltetése, fajtái és formái.
Rövidkabátok, kabátok, köpenyek, poncsók, pelerinek

Az egybeszabott raglánujjas ruhadarabok szerkesztése. A raglánujjak fajtái

A kosztüm összeállításának alapjai (ritmus, szimmetria, aszimmetria, méretarány, kontraszt stb.)

Az ingujjas ruhadarabok szerkesztése négyszög alakú és résszerű karkivágással

Sport- és szabadidő ruhák. Anorákok, széldzsekik, "kapri" nadrágok, baseball ruhák. Speciális ruhadarabok

Technikai modellezés: a formázóvarrások áthelyezése, a külön szabott részek felépítése, az ujjak modellezése

Divat és kor

Szerkesztés a szabványostól eltérő testalakokra. Az alak korrekciója, a szövet, a szín, a díszítőelemek kiválasztása

Gyermekdivat: a legkisebbektől a kamaszokig

A gyermekruhák szerkesztése és modellezése

A menedzserkosztüm és a menedzseröltöny modellezése

Kiegészítők a női és férfi ruhákhoz. Fejfedők, muffok, prémgallérok, táskák, stb.

A fehérneműk és fürdőruhák kidolgozása a különböző típusú testalakokra

Expressz-modell: ruha és tartozékok néhány perc alatt

Stylist

A stílus maga az ember!

Ez az öltözködésre, a frizurára, a sminkelésre és a viselkedésre is vonatkozik. A tanfolyam a testalkathoz, az archoz, a színtípushoz, az életkorhoz, és az alkalomhoz illő ruha, frizura, smink, illetve viselkedéskultúra bemutatásával segít, hogy kialakítsuk az egyéniségünkkel harmonizáló megjelenést. Hiszen, ha mindig stílusosak és magabiztosak vagyunk, sikereket érhetünk el a magánéletben és a munkahelyen is.

Stylist tanfolyamunkon Ön megismerheti:
a divat történetét,
az öltözködési illemszabályokat,
a kiegészítők és színek helyes társítását.

- a stylist mint szakma, trendek és a társadalom szerepe
- a divat alakulása napjainkig

- öltözékek stílus szerint
- elegáns
- alternatív

- öltözékek alkalom szerint
- irodai, szakmai, mindennapos
- alkalmi öltözékek és típusaik

- a kiegészítők szerepe
- a kiegészítők alkalmazása

- a protokoll helye életünkben
- öltözködésprotokoll

- alapanyag ismeret
- fazonok, kellékek

- testalkatok forma szerint
- testalkatok arányok szerint

- általános színelmélet
- egyéni színek, évszakteória

- sminktörténet és mai alkalmazása
- a sminkelés alapismeretei, típusai

- frizuratörténet és mai alkalmazása
- hajápolás, fodrászati alapismeretek

- kollekció összeállítása - butik
- kollekció összeállítása - divatbemutató

- a stylist segítői - fotós, sminkes, modell
- a stylist alkalmazói - divatlap, mozifilm

- a divattrendek szerepe a stylist szakmájában
- a divattrendek alkalmazása egyéneken

- divatmarketing
- divatrajz

- a stylist bővebb feladatai
- lakberendezés
- kirakatrendezés

- divatlapelemzés, szezonális trendek
- hirdetések


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!